Onze nieuwbouw krijgt vorm

Close up houten buitenwandplanchetten

De feestdagen zijn voorbij, de kinderen gaan terug naar school en de bouwsector komt uit zijn winterslaap.
De rust op onze bouwwerf is voorbij en de bedrijvigheid neemt langzamerhand toe.

Maar eventjes een update.

In onze berichtgeving van eind september kon je al het volgende lezen. Het stalen frame werd gemonteerd, de vloerplaat van het eerste verdiep werd gegoten, timmerlui waren bezig met het plaatsen van de houten wandpanelen en scheidingsmuren werden opgetrokken op het eerste verdiep.

Drie maand later

Nu zijn we 3 maanden verder. Het weer zat mee en dus is er al veel veranderd. Het houtenskelet voor de buitenwanden is geplaatst, alle scheidingsmuren zijn gezet en de trappen zijn geïnstalleerd. Ondertussen werd de buitenbekleding van het kennelgedeelte aangebracht. Er werd gekozen voor een houten gevelbekleding bestaande uit verticale houten planchetten. En het ziet er MOOI uit!
De volgende stap was het leggen van het dak en het plaatsen van het dakraam in de nok. Het dakraam zal tevens dienst doen als lichtstraat boven het atrium. Achteraf gezien bleek het toch wel een huzarenstukje te zijn om het dakraam te plaatsen!

Wat brengt de toekomst

Met het dak erop, zitten de stielmannen droog en kunnen ze beginnen met het leggen van de elektriciteitskabels, isolatie plaatsen en andere voorzieningen.
Het volgende punt is de verdere afwerking van het kennelgedeelte, zodoende onze honden terug in het centrum kunnen overnachten.
Wordt zeker vervolgd!