Toegankelijkheid voor iedereen

sticker Assistentiehond welkomInter, het Vlaams expertisecentrum toegankelijkheid, werkt elke dag opnieuw aan
een toegankelijke en inclusieve samenleving voor iedereen. Maar dat kunnen we niet alleen.

Om het brede publiek bij dit thema te betrekken is er binnenkort een campagneweek voor toegankelijkheid in samenwerking met Radio 2.

Wat is het plan?

Toegankelijkheid voor iedereen in de kijker plaatsen.

Inter en Radio 2 vragen daarbij om ideeën van de luisteraar en anderen. Die goede voorbeelden en positieve verhalen moeten zorgen voor inspiratie en bewustwording.

In de week van 26 tot en met 30 maart besteedt Radio 2, en vooral het programma De Inspecteur, aandacht aan toegankelijkheid voor iedereen. Ook jouw inspirerend verhaal kan dan misschien aan bod komen.

Hoe kan jij helpen?

Op de website van Radio 2 is er een webpagina waar je een idee, plan of verhaal voor een betere toegankelijkheid kan posten: https://iedereentoegankelijk.radio2.be/. Radio 2 host de webpagina, Inter volgt mee de inhoud op.

Iedereen Toegankelijk!

Op vrijdag 30 maart 2018 worden de mooiste verhalen en beste voorbeelden in de kijker gezet omtrent dit thema in ‘Iedereen Toegankelijk!’ met Lieven Van Gils en William Boeva. Dit gaat door in BluePoint te Antwerpen.
Wens je meer info of wil je dit bijwonen, meer info, KLIK HIER.

Toegankelijke evenementen

Logo Toegankelijke eventsOp de site van Inter is er een agenda beschikbaar bij welke evenementen er voorzieningen zijn getroffen voor personen met een specifieke beperking.
Met de knoppen aan de linkerzijde kunt u een selectie maken uit verschillende soorten evenementen: festivals, sportevenementen en indoorevenementen en andere.
Klik hier om de agenda te raadplegen.

Foto Graspop 2015: copyright Thomas Geuens

Logo banner: Inter Vlaanderen - Radio 2 - Vlaanderen is gelijke kansen