Pleeggezin

Wat is een pleeggezin?

Na de selectie tot toekomstige blindengeleidehond komt de pup terecht in een pleeggezin of gastgezin.
Hij is dan ongeveer zeven weken oud en zal er blijven tot hij een jaar oud is.

Wat verwachten wij van pleegouders?

  • Het zindelijk maken van de puppy en als belangrijkste taak de socialisatie van deze puppy. Hiermee bedoelen we dat deze jonge hond met zoveel mogelijk zaken op een positieve manier geconfronteerd moet worden, zoals het verkeer, het openbaar vervoer, winkels, supermarkten, scholen, soortgenoten, andere dieren, enz.
  • Vanzelfsprekend verwachten wij ook dat deze honden de basisbevelen kennen (zit, liggen, voet, vrij,…)
  • De pups dienen ook tijdens deze periode enkele malen terug te keren naar het opleidingscentrum in Koksijde (2 x voor de puppyvaccinaties en 1 x voor de sterilisatie).
  • En als pleeggezin sta je er niet alleen voor!

Gedurende deze periode wordt u ondersteund door ons team van instructeurs.
Je ontvangt onze pleeggezinnengids, er worden op regelmatige basis puppyklasjes georganiseerd op het centrum of op locatie. Ook staat een huisbezoekje op de planning.
En bij dringende vragen of problemen kan je altijd terecht bij onze permanentielijn.

Als pleeggezin word je niet vergoed, maar de noodzakelijke spullen worden door het centrum bezorgd zoals, bench, voeding, leiband, speeltjes, … De kosten voor de dierenarts zijn eveneens voor het centrum.

Buiten deze enkele verplichtingen wordt er gewerkt op basis van vertrouwen en kennis van het pleeggezin. Ons team staat steeds klaar om vragen te beantwoorden of te helpen om probleempjes op te lossen.

Heb je interesse, ga dan verder naar ons aanvraagformulier voor kandidaat pleeggezinnen zodat wij met jou contact kunnen opnemen.