We gaan voor sfeer en gezelligheid…

December, de tijd van familie, vrienden, kerstversiering, kado’tjes, gezellig samenzijn en toasten op het voorbije en komende jaar. Maar het is ook de tijd van glüwhein, pannenkoeken, warme chocomelk, vuurkorven, kerstsfeer, kerstmarkt… Het komende weekend wordt beschouwd als de start van de kerstperiode. Ook Vrienden der Blinden laat zich onderdompelen in deze gezellige kerstsfeer. Zo kan je ons spotten op enkele kerstmarkten en andere gezellige evenementen.
Hier een overzicht.

 • Zaterdag 16 en zondag 17 december is er Kerstdorp Sint-Martens-Latem. Wat dit kerstdorp zo uniek maakt, is dat het een volledig non-profit-event is. Elke “stand” in het dorp wordt bemand door verenigingen zoals Vrienden der Blinden, die tijdens het kerstdorp hun organisatie voorstellen. Bij de kermismolen en het praatcafé kan je ons infotentje terugvinden. En wie weet spot je in het straatbeeld wel een instructeur aan het werk met een blindengeleidehond…
  Meer info, neem een kijkje op hun website en bekijk ook hun promofilmpje.

 

 • Aan de kust wordt er ook gezorgd voor een gezellige kerstsfeer!
  Zo organiseert ” Stene Leeft”  op zondag 17 december van 12u tot 18u voor de 4de maal een indoorkerstmarkt. Aan de Sint-Annakerk in Stene-dorp staan 2 verwarmde tenten met tal van crea- standen, ambachten, tombola, randanimatie en natuurlijk komt ook de kerstman op bezoek. Vergeet niet een bezoekje te brengen aan het promostandje van Vrienden der Blinden.
  Meer info: klik hier

 

 • Zondagnamiddag 17 december kan je terecht in Ardooie voor ‘Fijn op het Polenplein’.
  Zoals vorige jaren organiseren ze terug “kerstmarktgewijs” een inzamelactie voor De Warmste Week met een hapje en drankje. Er wordt een kaarsentapijt gezet, vergezeld van een snuifje randanimatie. En aan het infostandje van Vrienden der Blinden kan je terecht voor info of voor je dopjes.
  Meer info, klik hier

 

Maar er is meer!
Zo zijn er dit weekend nog enkele warme acties ten voordele van onze organisatie.

 • Vrijdagmiddag kan je terecht in eetcafé De Reygaerd (@ Avekapelle – Veurne) voor een worstenkaarting en dit van 14u30 tot 23u30.  Tevens is er een tombola met tal van leuke prijzen.
 • Samen met je collega’s de werkweek doorspoelen? Dit kan vrijdag 15/12, vanaf 17u, in Cargo Resto (@ Veurne) tijdens De Hoppeschoppers After Work Party.
 • Ook hondenschool de Brave Bakelanders (@ Langemark-Poelkapelle) organiseert een warme actie: ‘Pannenkoeken en jeneverbar’. Hond en baasje zijn welkom op hun trainingsveld op vrijdag 15/12 van 18u tot 23u00. Op hun kerstmarkt kan je terecht voor een lekkere pannenkoek, een jevenertje of een warme glüwhein!