Nationale teken- en schilderwedstrijd voor personen met een visuele beperking

tekening van zeilboten

Logo van Art and Vision vzwDe vereniging Art and Low vision werd opgericht in 2014 op initiatief van Charles Emmanuel Schelfhout met het oog om mensen met een beperking van het zicht aan te moedigen om kunst uit te oefenen.

Het doel is om de kunstwerken van visueel gehandicapten te presenteren, om hen aan te moedigen en hen te voorzien van specifieke technische informatie die hen in staat stellen om het welzijn van een zelfstandige activiteit te herwinnen.

Het programma voor het seizoen 2018 bestaat uit:

  • De organisatie van tentoonstellingen van slechtziende kunstenaars.
  • De organisatie van een teken- en schilderwedstrijd voor slechtzienden.

 

Wie kan/mag deelnemen?

Krijttekening van Charles Schelfhout: thema zeilbotenVoor iedereen toegankelijk – zowel kinderen, tieners als volwassenen, zowel beginnende als meer ervaren kunstenaars met zichtbeperkingen (minder dan 30% zicht met bril of contactlenzen) – zal deze wedstrijd je toelaten je emoties weer op te rakelen en met anderen te delen.

Alle tekeningen en schilderijen, met de hand, met de computer of combinatie, zullen beoordeeld worden door een jury van personaliteiten uit de medische wereld, oogartsen, sociaal assistenten, mensen uit de kunstwereld en de media.

De wedstrijd beloont de winnaars met talrijke en prachtige prijzen en vermeldingen.
De 50 winnende werken, gekozen door de jury, nemen deel aan de tentoonstelling die zal plaatsvinden op het einde van de wedstrijd (zie belangrijke data).

Nuttige info omtrent deze tekenwedstrijd

In onderstaand filmpje neemt initiatiefnemer Charles Emmanuel Schelfhout zelf het woord.