Engie wordt ‘Gouden peter’ van Penny

Power2Act logo

Dat bedrijven zich maatschappelijk engageren, is al langer geweten en energieleverancier ENGIE vormt hierop geen uitzondering.

In deze context werden we onlangs uitgenodigd bij de voorstelling van Power2Act 2018.

Front Power2Act-dossierVia Power2Act illustreert ENGIE haar ambitie op het vlak van maatschappelijke verantwoordelijkheid, aangezien het als doel heeft om de dialoog tussen hun onderneming en het verenigingsleven te bevorderen via projecten die het concept ‘solidariteit’ belichamen.

Medewerkers van ENGIE konden vorig jaar een project indienen van een organisatie die hen nauw aan het hart ligt. Zo stelde Cedric Van Mol, medewerker bij de energieleverancier,
voor om Vrienden der Blinden als project in te dienen daar hij als gewezen pleegouder
een nauwe band heeft met ons opleidingscentrum.

De verschilledne Power2Act dossiersEind 2017 kregen we het heugelijke nieuws dat zijn project, als één van de 26 andere projecten, geselecteerd werd voor Power2Act 2018.

Na gesprekken met ENGIE werd het idee geopperd om aan hun financiële steun een peterschap te koppelen van een hond in opleiding. Penny, een bruine labrador in opleiding, werd voorgesteld en ondertussen werd het gouden peterschap van Penny aanvaard door ENGIE.

 

Langs deze weg wenst Vrienden der Blinden onze Power Hero, Cedric Van Mol, te bedanken om dit project !

Power Hero Cedric Van MolSteekkaart van ‘Power Hero’ Cedric:

 • Wie is Cedric Van Mol?
  27 jaar jong, gelukkig getrouwd met Inne en samen met hond Pepper woonachtig in regio Sint-Niklaas.
 • Wat is je taak bij ENGIE?
  Ik werk in de kerncentrale van Doel als technische tekenaar.
 • Hoe gehoord van Vrienden der Blinden?
  Mijn echtgenote Inne had een lezing bijgewoond van iemand met een beperking en die een assistentiehond mee had. Dat sprak haar zo aan dat we samen gezocht hebben naar hoe we dergelijke initiatieven konden helpen. Via het internet zo bij Vrienden der Blinden terecht gekomen en het project van pleegouder sprak ons aan.
 • Van waar de interesse om pleeggezin te worden?
  Als Chiro-jongen leer je je sociaal te engageren en dit gecombineerd met de voorliefde naar honden zorgt ervoor dat je dan op zoek gaat naar iets dat maatschappelijk relevant is.
 • Hoe is je ervaring als pleeggezin?
  Was een leuke ervaring en veel plezier beleeft. Het feit dat je de pup dingen kan aanleren die later het verschil kunnen maken voor iemand met een visuele beperking, zorgt voor een goed gevoel!
  Of zoals Inne steeds zegt: ‘Als je het zou laten omdat je die hond later moet af geven, dan is dit geen goede reden!’

 

 • Meer weten over het Power2Act-programma: KLIK HIER.
 • Meer weten over ons gouden peterschap: KLIK HIER.