Onze nieuwbouw ontpopt zich…

 

Ons nieuw multifunctioneel gebouw heeft al winterstormen goed doorstaan.
De muren staan nog recht en het dak met lichtstraat ligt nog op zijn plaats.

Het was eventjes wachten eer alle ramen en deuren geplaatst konden worden maar sindsdien gonst het terug van de bedrijvigheid. Timmerlui kunnen nu ook verder met het afwerken van de buitenbekleding. Dit zorgt ervoor dat het “lelijke eendje” zich langzaam maar zeker ontpopt tot een mooi gebouw.

 

Het zit van binnen…

Ook van binnen is er al heel wat werk verzet. Zo liggen er honderden meters kabels kriskras doorheen het gebouw waarvan de uiteinden voorlopig nog doelloos uit de muur steken of uit het plafond bengelen. Trossen kabels hangen in de technische ruimte, klaar om ingeplugd te worden op het elektriciteitsbord. Als dit maar allemaal goed komt… Maar de vloer ligt niet enkel bezaaid met kabels, ook buizen voor water, gas en ventilatie doorkruisen het gebouw.

 

Metamorfose

Maar de grootste metamorfose vond plaats toen de binnenmuren in het wit werden gezet. Samen met de grote lichtkoepel in het dak, werd het atrium omgetoverd tot een oase van licht. Hierdoor krijg je echt een WAUW-gevoel als je het eerste verdiep betreed, mede door het verzicht op de weidse groene velden.

 

Close up van voeltegelsEr is ook rekening gehouden met de minder mobiele medemens. Zo zijn ze bezig met het monteren van de lift in de daarvoor voorziene koker en de voeltegels liggen ook al klaar. Nu de raam- en deurelementen ook in het kennelgedeelte geplaatst zijn, kan eerstdaags wordt gestart met het spuiten van isolatieschuim op de vloer in de kennel, zodoende de vloerverwarming gelegd kan worden. Daarna wordt de chape aangebracht en dan is het wachten tot deze is uitgehard. Langzamerhand beginnen we een goed beeld te krijgen van de uitbreiding van ons kennel.

Opendeurdag

Tijdens onze opendeurdag zal je natuurlijk ons nieuw multifunctioneel gebouw kunnen aanschouwen. Om zeker te zijn dat alle werkzaamheden voltooid zijn zodat het voor iedereen vlot toegankelijk is, hebben we besloten onze opendeurdag te verplaatsen naar zaterdag 8 september. Meer info volgt later.

Banner Opendeurdag 2018 van 8 september