Dansvoorstelling herwerkt voor blinden en slechtzienden

THE PALM OF YOUR HAND #2

© veratussing.wixsite.com

Choreografe en danseres Vera Tussing herwerkte haar dansvoorstelling ‘The palm of your hand’ voor blinde en slechtziende personen. Dit op uitnodiging van The Human Body Project.

Benieuwd naar het resultaat?
Afspraak op woensdag 23 mei of donderdag 24 mei in STUK in Leuven (Naamsestraat 96).

OVER HET STUK ZELF
In 2015 ging Vera Tussing in première in STUK met The palm of your hand. Het werd een signatuurwerk waarbij ze op ontwapende wijze het publiek aan het dansen zette met aanraking als leidraad. Op uitnodiging van The Human Body Project herwerkt ze de voorstelling voor blinden en slechtzienden. Hoe kan de voorstelling communiceren als we het visuele aspect weglaten? In zekere zin komt ze zo tot de essentie van wat al in het origineel zat vervat. Dit is een dans van lichamelijk contact. Het werk ontstaat in de actieve, tactiele en geëngageerde onderhandeling tussen performer en publiek – in hun stilzwijgende overeenstemming en wederzijds begrip. Opgesteld in een ellips vormt het publiek zelf de grens van de theatrale ruimte. Het is een reis die de dansers en het publiek samen ontdekken en vormgeven.

 

TOEGANKELIJKHEID

  • STUK is toegankelijk voor mensen met een beperking.
  • Alle info over toegankelijkheid: vind je hier.

 

TICKETS

  • Tickets voor woensdag 23 mei om 20u30: KLIK HIER
  • Tickets voor donderdag 24 mei om 20u30: KLIK HIER

 

LOCATIE

  • STUK kunstencentrum vzw
    Naamsestraat 96 – 3000 Leuven
  • T +32 (0)16 320 300
  • M info@stuk.be