De laatste loodjes…

Verzicht op het kennelgedeelte

 

Dat het met ons gloednieuw gebouw goed vooruit gaat, is al merkbaar bij het inrijden van de Hendrick Noterdaemestraat. Geen stelling, kraan of werkkeet meer te bespeuren maar een direct zicht op de houten façade van het multifunctioneel gebouw van Vrienden der Blinden. Ook de hoofdingang is nu bereikbaar. De hoge steenkorven van vroeger werden gehalveerd of weggehaald wat zorgt voor een vlotte toegang tot het gebouw.

 

De binnenruimtes

Na het leggen van alle NUTS-leidingen werd het tijd om de binnenkant verder af te werken. Een mooie epoxylaag dekt al de leidingen veilig af en valse plafonds onttrekken het ventilatiesysteem aan het zicht. Nu nog de mannen van de verlichting, de IT, het sanitair en  de schilders en we kunnen denken aan de verhuis!

Mooie hondenverblijven

Ook onze honden in opleiding krijgen spiksplinternieuwe verblijven. Er zullen nu 13 kennels zijn waarvan elke kennel over een binnen- en een buitenruimte beschikt. Het toegangshek bevat naast de deur, een roterende drink- en eetelement om zo de honden op een gemakkelijke manier te voorzien van water en eten. Om de dagelijkse reiniging van de kennels vlot te laten verlopen, werd geopteerd voor een opklapbaar ligbed in elke kennel. De instructeur kan vanuit de gang, een luik in de achterdeur bedienen om de hond toegang te verschaffen tot de overdekte buitenkennel.

Een toegankelijker centrum

Ons opleidingscentrum ontvangt regelmatig personen met een visuele beperking. Daarom hebben we van de gelegenheid gebruik gemaakt om, waar nodig, voeltegels te plaatsen. Zo kan iedereen zich vlot en zelfstandig verplaatsen op ons centrum, maar vooral voor de gebruikers die, tijdens de stage met hun blindengeleidehond, logeren in één van onze vernieuwde studio’s.

Opendeurdag 

Natuurlijk ben je nu nieuwsgierig hoe het er nu echt uit ziet?!
Wel dit kan, tijdens onze opendeurdag van zaterdag 8 september zijn er geleide rondleidingen gepland in ons nieuw gebouw.
Noteer deze datum alvast in je agenda!

Vooraanzicht nieuw gebouw Vrienden der Blinden met tekst Opendeur zaterdag 8 september 2018