Andersvalidendag @ Luchtmachtbasis Koksijde

Alles deelnemende mensen op de andersvalidendag

 

Zoals elk jaar was Vrienden der Blinden opnieuw aanwezig op de andersvalidendag georganiseerd door de luchtmachtbasis in Koksijde. Naast tal van andere activiteiten, kon jong en oud ervaren hoe het is om met een blindengeleidehond op stap te gaan. Uiteraard was er ook de mogelijkheid om de honden te aaien en te knuffelen.

Op deze foto zijn 4 mensen en 2 honden te zien. De 3instructeurs en vrijwilliger

Het team van instructeurs en honden

Onze honden Oilily, Penny en Quido werden vergezeld door de instructeurs Charlotte, Jonas en Ine en onze vrijwilliger Peter. Demohond Oilily is vertrouwd met dat soort evenementen maar voor Penny was het haar vuurdoop. Ze moest even wennen maar al snel schitterde ze op het parcours. Ze genoot van de aandacht en in de korte pauzes.

Blindengeleidehond wordt vertroeteld tijdens haar rust

Penny wordt vertroeteld door de deelneemsters

Ons team en hun honden stonden op het appel om de deelnemers veilig doorheen een parcours te loodsen. Dat parcours werd uitgestippeld in de hangar van de luchtmachtbasis. Geblinddoekt, met de ogen dicht of met de ogen open, iedereen haalde uiteindelijk de finish.

 

Vrienden der Blinden maakte met veel trots deel uit van dit speciale en geslaagde evenement. Bedankt aan de luchtmachtbasis in Koksijde om er opnieuw een succesvolle editie van te maken.