IGDF | Internationale erkenning

We zijn enorm fier om te vertellen dat onze dienst voor de opleiding van blindengeleidehonden voortaan officieel erkend is als lid van de Internationale Federatie voor Blindengeleidehondenscholen – International Guide Dog Federation (IGDF).

De internationale organisatie IGDF bepaalt de normen die garant staan voor de kwaliteit van de opgeleide blindengeleidehonden en van de dienstverlening door de aangesloten scholen. Na jaren lid te zijn van BADF (Belgian Assistance Dog Federation), voldoen we nu ook aan de internationale waarden.

De afgelopen drie jaar hebben we samen hard gewerkt aan het verbeteren van onze werkmethoden om dit kwaliteitslabel te verkrijgen. Het internationale label wordt erkend in de sector van de opleiding voor geleidehonden. De kern van de vereniging schuilt in de wens om personen met een visuele beperking te ondersteunen bij het ontwikkelen van hun autonomie. Meer dan ooit begrijpen we de belangrijke rol van de blindengeleidehond.