Medewerker in de spotlight: Anaïs en ‘demohond’ Rinus

Kan je jezelf even kort voorstellen?
Ik heet Anaïs en ben 27 jaar oud. Tijdens de week kan je me vinden bij Vrienden der Blinden, waar ik werk als administratief bediende. In m’n vrije tijd word ik vrolijk van een wandeling in de natuur, een etentje, een feestje bouwen, reizen, optredens… Kortom, genieten van het leven is m’n voornaamste hobby.

Hoe ben je bij Vrienden der Blinden terecht gekomen?
Ik ben bij Vrienden der Blinden begonnen als vrijwilliger. Ik kwam bij het centrum terecht omdat ik gids wilde worden voor de groepsbezoeken. Alles ging in een stroomversnelling waardoor ik binnen enkele maanden als vaste werkkracht aan de slag kon. Het klinkt misschien cliché, maar op een dag vind je de job van je leven!

Wat is jouw functie binnen het centrum?
Ik ben verantwoordelijk voor de groepsbezoeken. Dat wil zeggen dat het centrum in de drukke periodes bijna dagelijks twee groepen ontvangt. Ik sta in voor de planning, de contacten en de boekingen. Daarnaast doe ik ook wat algemene administratie. Na elke werkdag, neem ik ook héél graag mijn werk mee naar huis. Dit onder de vorm van een pluizige viervoeter, genaamd Rinus.  

Naast het administratieve luik, ben je ook ‘pleeggezin’?
Ik heb een hond van Vrienden der Blinden in huis. Rinus is in opleiding tot demohond voor het centrum. Hij zal het team bijstaan tijdens beurzen, infomomenten, … . Ik ben opgegroeid met een hond en ik twijfelde dus geen moment om me kandidaat te stellen toen er een thuis voor hem werd gezocht. Rinus en ik hebben bovendien dezelfde eigenschappen. Een perfect match!

Wat vind je zo leuk aan je job?
Mijn job is echt het walhalla als je van dieren en voornamelijk van honden houdt. Het is een afwisselende job waarbij boeiende verhalen en mensen je pad kruisen. Bovendien werk ik mee aan een goed doel, zalig toch?!

Welke momenten zullen jou altijd bijblijven?
De vele evenementen samen met de collega’s, alsook de dag waarop ik het nieuws vernam dat ik een vast contract kreeg, is zeker noemenswaardig. Ten slotte zal de eerste ontmoeting met Rinus me altijd bijblijven.

Wat wil je nog meegeven aan de lezers?
Iedereen is welkom om een kijkje te komen nemen in de wereld van Vrienden der Blinden. Plan een groepsbezoek aan het centrum en geniet van een unieke ervaring. Het is absoluut de moeite waard!