Pleeggezin in de kijker: “Het voelt goed om te weten dat we iemand super gelukkig kunnen maken”

Dries en Freija zijn sinds mei 2019 pleeggezin van Summer. “We vonden het een geweldig project waarin we met veel plezier wilden meestappen. We hebben toen ook niet meer langer gewacht om ons definitief in te schrijven als pleeggezin”, klinkt het.

Hoe zijn jullie in contact gekomen met het opleidingscentrum?
“Wij leerden Vrienden der blinden kennen door mijn ouders”, vertelt Dries. “Zij namen vorig jaar deel aan Dinner In The Dark die georganiseerd werd door JCI Veurne-Westkust ten voordele van Vrienden der Blinden. Via het event kregen ze meer info te horen over het goed doel, waaronder ook over het pleeggezinnenproject. Toen we op Facebook dan nog eens de oproep naar pleeggezinnen zagen, leek het voor ons een voorteken. We schreven ons in. Na de infosessie waren we volledige verkocht. We vonden het een geweldig project waarin we zelf met veel plezier wilden meestappen”.

Wat is jullie drijfveer om aan dit project mee te werken?
“Onze grootste drijfveer is het steunen van een goed doel. We weten dat door onze inzet een persoon met een visuele beperking later een grote hulp in zijn leven zal krijgen. Het voelt goed om te weten dat we op deze manier iemand super gelukkig kunnen maken”, concluderen Freija en Dries.

Hoe lang zijn jullie reeds pleeggezin bij Vrienden der Blinden?
“Wij zijn pleeggezin van Summer sinds 22 mei 2019. Het was liefde op het eerste gezicht”, glundert Freija. “Bij aankomst ging ze meteen op ontdekkingstocht in onze tuin. We kregen toen ook de nodige info over het materiaal, het eten, de verzorging en hoe we de eerste dagen en nachten moesten doorkomen. Een grote verantwoordelijkheid, maar daar keken we zo naar uit!”

Hoe ervaren jullie het?
“Op deze vraag kunnen we maar enkel positief antwoorden”, meent Dries. We staan er absoluut niet alleen voor. Het pleeggezinnenteam is zeer behulpzaam en enorm begripvol! Ze weten dat we als pleeggezin ons uiterste best willen doen, maar dat niet alles altijd van een leien dakje loopt. De puppyklasjes en de extra trainingen zijn super interessant! Op deze manier kom je ook in contact met andere pleeggezinnen en kan je met elkaar ervaringen uitwisselen. Eén ding is bij alle pleeggezinnen hetzelfde: de liefde voor de viervoeters is onvoorwaardelijk!”

Betekent Summer een meerwaarde binnen jullie gezin en omgeving?
“Absoluut”, klinkt het. Overal waar we gaan, gaat ze mee. Door Summer hebben we ook een extra gezamenlijk doel: haar verzorgen, liefde geven, trainen en laten opgroeien tot een flinke superhond! Ook in de familie is Summer natuurlijk héél graag gezien. In de school waar Freija werkt verovert Summer heel wat kinderharten. Ze gaat vaak mee naar de klas, waar ze op haar manier de leerlingen motiveert.”

Hoe reageren jullie op het feit dat Summer na een jaar aan haar opleiding begint?
“Dat is natuurlijk de voorwaarde, maar we blijven denken aan het feit dat we dit alles doen voor een goed doel! We hopen natuurlijk dat we Summer in de toekomst nog af en toe terug zullen zien en dat we super trots kunnen zijn op haar”, knipoogt Freija.

Is er een leuke anekdote dat jullie over Summer willen vertellen?
“Summer is een donkerbruine labrador, ons chocolaatje. Nu wil het wel lukken dat wij, nog voor we de kleur van de pup kenden, een mand kochten met een donkerbruin dekentje. Precies dezelfde kleur! Na een lange wandeling kroop ze in haar mand tussen haar dekentje en viel ze in een diepe slaap, zo onopvallend dat we toen het hele huis hebben doorzocht op zoek naar Summer. Het is er ons ééntje”, glimlacht Dries.

Wil jij ook één van onze pups helpen om een blindengeleidehond te worden? Ervaring is absoluut geen vereiste. Véél liefde en geduld wel! Uiteraard zorgen onze instructeurs voor de nodige ondersteuning! Ben jij onze perfect match? Interesse of vragen? Via het invulformulier kan je contact opnemen met onze instructeurs. Zij zorgen voor een antwoordje terug!