Hond in de kijker: “Wat zijn we blij dat we Quince bij ons hebben in deze tijden!”

Tijdens de coronacrisis verblijft Quince bij Steven en Ingrid. Ook deze lieve mensen zetten zich meer dan 100% in voor onze vereniging. We mochten een kleine update ontvangen over hun avonturen.

“Onze dag start steeds met vroege wandeling naar de bakker en de krantenwinkel. Daarna lassen we een kleine pauze in en rust Quince een beetje in de tuin. Héél braaf op zijn gemak, genietend van een stevige dosis knuffels. Die routine is hij al helemaal gewend! We zijn momenteel met vier volwassenen in huis, dus je kan je natuurlijk wel inbeelden hoe verwend hij wordt”, schrijft Ingrid ons.

“Elke ochtend om 10 uur maken we ons klaar om een lange wandeling met Quince te gaan doen. De weg naar het strand, de weiden en alle omliggende straten kent hij al uit zijn broekzak. Het strand blijft absoluut zijn favoriet. Quince doet zeker 30 000 stappen per dag en slaapt dan ook de nacht heel goed door. Vervelen staat niet op de planning. We genieten allemaal van de quality time samen”, vult Steven aan.

“Tussen alle wandelingen in, rusten we opnieuw samen uit in de tuin. Bij stralend weer is Quince een echte zonneklopper! Laten we zeggen dan toch voor enkele minuten. Bij mooi weer doet hij met ons mee en ligt hij naast ons in de zon. Elke keer beseft Quince dat hij het toch moet opgeven en zoekt hij zo dicht mogelijk een schaduwplaats op”, vertelt Ingrid.

“Quince is niet alleen een zonneklopper”, schrijft Steven ons verder. “Hij is ook een echte casanova. Tijdens onze wandelingen heeft Quince al heel wat complimentjes gekregen. Een mooie hond met een galante loop krijgen we meestal te horen. Dat kunnen wij enkel maar bevestigen! Quince blijft steeds mooi naast je lopen, traag of in galop, het is altijd leuk om te zien hoe sierlijk onze vriend is.”

“Ook onze katten hebben er een nieuwe vriend bij! Het begint aardig te lukken om aan elkaar te wennen. Onze zwarte kattin heeft zelfs al ‘neusje neusje’ met hem gedaan. Grappig om te zien hoe een zwarte hond en een zwarte kat heel lief neus aan neus staan. We hebben al héél wat mooie momenten samen beleefd! Wat zijn we blij dat we Quince bij ons hebben in deze tijden”, klinkt het.