Covid-19 raakt onze missie.

We hebben jullie hulp méér dan ooit nodig, daardoor hebben we deze donatiecampagne opgestart. Door de coronacrisis loopt de opleiding van onze blindengeleidehonden vertraging op. Tijdens de lockdown kregen onze honden van op afstand coaching, maar ondanks alle inspanningen vertegenwoordigt dit helaas niet het normale trainingsschema. De opleiding van onze honden die nu in het traject zitten, zal dus wat langer duren. Een langere opleiding brengt duizenden euro’s extra kosten met zich mee én dit hebben we natuurlijk niet voorzien.

Onze lieve Gracie is het gezicht van onze campagne. Ze vertegenwoordigt haar medestudenten, maar ook alle cliënten die op de wachtlijst staan. Het is geen gemakkelijke periode voor velen onder ons, maar ook zeker niet voor personen met een visuele beperking. Door de maatregelen kunnen net deze mensen moeilijk rekenen op fysieke hulp en dat is essentieel voor hen. Nu moeten ze ook nog eens langer wachten op een blindengeleidehond.

“Ook in deze bijzondere tijden rekenen we op uw steun. Help samen met ons om in de toekomst de autonomie van personen met een visuele beperking verder te vergroten zodat zij door de begeleiding van een professioneel opgeleide hond zelfstandig kunnen deelnemen aan alle activiteiten waarvan u en ik ook kunnen genieten. Covid-19 raakt momenteel onze missie en deze van de honden. Alle hulp is momenteel meer dan welkom. Mocht u reeds ons gesteund hebben, via welke weg dan ook, dan wil ik u hiervoor alvast persoonlijk bedanken. Samen kunnen we zo veel meer betekenen!” – Nancy Matroye, Manager centrum Koksijde. Lees het volledig bericht van Nancy op onze blog.

Hoe kan je ons precies steunen?
Elke steun, groot of klein, is goud waard.

1/ online donatie
2/ donatie per overschrijving
3/ via Trooper bij een online aankoop
4/ met een actie ten voordele van Vrienden der Blinden
5/ met het sparen van plastieken dopjes – onze dopjesactie blijft doorlopen

Help ons mee om de opleiding van Gracie, Amber, Olly, Jojo, Quince, Redgy en alle toekomstige superhelden te financieren. Alleen kunnen we het niet realiseren, wél samen met jullie allemaal!