“Gastgezin zijn van Amber is geweldig én bovendien een win-winsituatie.”

An-Sofie, Lode, Arthur, Camille en Juliette vormen samen een mooi gezin van vijf. Ze staan sinds januari elke week klaar om Amber een welverdiend en fantastisch weekend te bezorgen. Begin maart is deze familie de vaste warme stek van Amber geworden, waarbij ze na elke ‘schooldag’ bij hen kan uitblazen en overnachten. An-Sofie vertelt.

“We kijken al jaren uit naar een hond in huis, maar door praktische redenen hebben we de stap nooit eerder kunnen zetten. De ideale oplossing lag eigenlijk binnen handbereik. Gastgezin worden van een hond in opleiding bij Vrienden der Blinden. Een win-winsituatie als je het ons vraagt! Onze droom werd werkelijkheid én daarbovenop steunen we nog eens een goed doel. Fantastisch toch?

Amber zorgt sindsdien voor een extra positieve dimensie binnen ons gezin. Ze loopt altijd enthousiast rond in huis. Elke dag worden we gelukkig van haar aanwezigheid. Daarnaast staan we voor de opvang er niet alleen voor. Daarom een woordje van dank aan alle instructeurs en medewerkers voor de professionele begeleiding!

Onze kinderen zijn helemaal gek op Amber, omgekeerd ook. Het vele spelen en knuffelen is geweldig om te zien! Als Amber tevreden is, dan maakt ze een grappig brommend geluid. We hebben in zo’n korte tijd al heel wat mooie momenten beleefd. Elke avond kijken we ernaar uit om de student te gaan ophalen aan het opleidingscentrum. We zijn enorm blij dat we deze stap hebben gezet en nu het trotse gastgezin van Amber zijn.”

Oproep: we zijn voor enkele honden nog op zoek naar gastgezinnen die één van onze honden elke avond kunnen opvangen. Kan jij ons verder helpen? Bij interesse en/of vragen hierover, stuur ons een mailtje via: instructeurs@vriendenderblinden.be. We zorgen zo snel mogelijk voor een antwoord terug!


An-Sofie, Lode, Arthur, Camille, Juliette en Amber.