Hond in de kijker: het verhaal van Swivi.

Swivi is een blonde labrador. Op de foto ligt ze neer in het gras.

Hoi, ik ben Swivi. 👋

Op de foto zie ik eruit als een gewone hond, maar dit ben ik niet helemaal. Sinds een paar weken ben ik mijn opleiding gestart bij Vrienden der Blinden in Koksijde om een blindengeleidehond te worden.

Mijn verhaal begon toen ik ongeveer twee maanden oud was. Door Vrienden der Blinden werd ik geselecteerd als pup en deed ik mijn eerste ingangsexamen. Ik slaagde met glans voor de puppytest, waarbij ik de uitnodiging kreeg om aan de gerenommeerde school in Koksijde te gaan studeren. Zo begon mijn avontuur!

Eerst groeide ik voor 10 maanden op bij mijn fantastische pleeggezin. Een warme thuis waar ik mijn basismanieren heb geleerd. Samen met Nathalie, mijn lieve pleegmama, leerde ik heel wat basiscommando’s die belangrijk zijn voor mijn verdere opleiding. Daarnaast ging ik elke dag mee naar de politiezone Zennevallei waar mijn pleegmama werkt. Zo maakte ik maandenlang deel uit van het politieteam. Ook de korpschef keek elke dag uit naar mijn komst. Ik ben iedereen heel erg dankbaar voor de mooie kansen. Zo’n missie is niet voor iedereen in de wieg gelegd. Zonder mijn pleegmama was het mij helemaal niet gelukt.

De eerste schooldagen waren enorm spannend! Ik leerde in de eerste week al meteen om borduren aan te geven. Super interessant! Ook een vrije plaats aangeven, obstakels vermijden en een roltrap nemen, zullen binnenkort voor mij geen geheimen meer hebben.

Overdag leer ik heel wat nieuwe oefeningen samen met mijn instructeur. In de pauzes ravot ik met mijn vrienden op onze speelweide. Na elke schooldag blijf ik slapen bij een gastgezin die mij een warme plaats biedt om te genieten van de broodnodige nachtrust en knuffels. Zo ben ik de volgende dag fris en fruitig om aan een nieuwe schooldag te beginnen. Ook mag ik mijn weekendopvang zeker niet vergeten!

Om ons doel te bereiken, vraagt dit een groot netwerk aan vrijwilligers. Het is hartverwarmend om te zien hoeveel mensen zich voor ons inzetten. Ook mijn opleidingskost is niet echt super mals. Elke steun, groot en klein, die wij ontvangen vinden wij fantastisch. Wil je mij ook een helpend pootje in de in de rug geven om mijn doel te bereiken? Dit kan via verschillende manieren. In ieder geval beloof ik mijn uiterste best te doen!

Liefs,
Swivi