Rotary Westerlo bouwt mee aan de speelweide van Vrienden der Blinden.

Een paar maanden geleden kregen we héél mooi nieuws in onze mailbox. Rotary Westerlo besloot om onze vereniging een duwtje in de rug te geven door de volledige omheining van onze speelweide te sponsoren. Dit betekende meteen de eerste grote stap naar onze droomspeelweide. In februari begonnen de werken. Op 25 juni kwam Rotary Westerlo het resultaat bewonderen. Waarom de keuze om Vrienden der Blinden te steunen? De voorzitter, Luc Duts, vertelt het ons.

We mochten onlangs een fantastisch mooie steun ontvangen voor ons speelweideproject. Waarom de keuze voor Vrienden der Blinden?
Volgens onze jaarlijkse traditie is het de voorzitter van onze club die bepaalt welk goed doel verkozen wordt. Een familielid van onze vorige voorzitter is slechtziend, waardoor de belangstelling voor de diensten die Vrienden der Blinden levert groot is. De keuze om de omheining van de speelweide te sponsoren was dus snel gemaakt. Jaarlijks spijzen we onze sociale kas door middel van acties en events. Hét event bij uitstek is onze Rotary Night Club. Een spetterende avond vol amusement waarop we om en bij de 800 gasten ontvangen. Alle inkomsten die verzameld worden, gaan integraal naar goede doelen.

Wat vinden jullie van het speelweideproject?
Voor zienden is de wereld vanzelfsprekend en erg toegankelijk. Voor mensen met een visuele beperking is dat allemaal een stuk minder evident. Een blindengeleidehond is hun sympathieke toegang tot de wereld. Het opleiden van een blindengeleidehond is duur en tijdsintensief maar wél enorm broodnodig. Daarnaast is het mentale welzijn van de blindengeleidehonden in opleiding enorm belangrijk. Naast een kwalitatieve opleiding, is ook ontspanning van belang. De speelweide wordt multifunctioneel waarbij ontspanning en training gecombineerd kunnen worden. We zijn met de volledig club overtuigd dat dit een goede investering is. We zijn ontzettend trots op het mooie eindresultaat! We hebben opnieuw de wereld iets mooier kunnen maken. Daar doen we het voor.