100 km stappen voor het goede doel

Vrijdagavond om 21u gingen duizenden deelnemers van start voor de 48ste Dodentocht van Bornem. De 100 km leidde de wandelaars van Bornem via Weert, Temse, Willebroek, Breendonck tot in Merchtem. Daarna ging de terugtocht via Buggenhout over Puurs en vervolgens van Sint-Amands via het kanaal naar Branst en dan in rechte lijn terug naar Bornem. Een hele en voor sommige een helse onderneming met nog een pittig klimmetje in de laatste kilometer als toetje!

En toch waren er deelnemers die nog voor het openen van de finish (zaterdagmorgen om 7u00) de eindmeet al hadden bereikt.

 

Onder de duizenden deelnemers ook 2 stappers die de tocht hadden aangevat ten voordele van Vrienden der Blinden namelijk Rita Abrams en Wouter Mosselmans.

De laatste rechte lijn voor Rita met hondRita uit Lembeek nam voor de 4de keer deel aan deze tocht. Dit jaar kon je haar terug steunen met het inzamelen van dopjes. De laatste kilometers werd Rita bijgestaan door Albert en de golden retrievers van Vrienden der Blinden Poppy & Lucy. Gesteund door een delegatie van het centrum, werden de laatste meters ingezet en met Poppy aan haar zij, stapte ze gezwind over de eindmeet. Rita deed er een kleine 19 uur over om de 100 km te volmaken en dit aan een gemiddelde van 5,4 km/u.

 

Wouter samen met golden retriever Louize leidt de troepenWouter uit Halle nam voor de 2de maal deel. Dit jaar liet hij zijn kilometers sponsoren ten voordele van Vrienden der Blinden. Vorig jaar had hij de volle 24 uur nodig om de volledige tocht af te stappen. Dit jaar ging het stappen veel beter. Om de laatste loodjes te klaren, kreeg Wouter onder andere de steun van golden retriever Lucy. Wouter stapte aan een gemiddelde van 5 km/u en had iets meer dan 20 uur nodig om de 100 km te volmaken. Een verbetering van zijn tijd met 4 uur!

Vanwege Vrienden der Blinden…

Dikke merci voor de wandelaarsvoor Rita & Wouter voor de geleverde inspanning!

Hieronder enkele sfeerbeelden.