JCI Veurne-Westkust liet 100 personen dineren in het duister

De afdeling JCI Veurne-Westkust organiseerde op zaterdag 2 maart een Dinner in the Dark: een diner waarbij het zicht wordt uitgeschakeld. Via dit event wil de organisatie het maatschappelijk bewustzijn voor blinden en slechtziende personen verhogen. Daarnaast werd een bedrag van 4300 euro verzameld om de werking van vzw Vrienden der Blinden te steunen.

Dinner in the dark
Via dit concept mochten 100 deelnemers aan tafel schuiven in restaurant De Normandie in Koksijde. In een volledig verduisterde zaal werd een heerlijke maaltijd geserveerd door blinde en slechtziende obers. Het menu bleef geheim waardoor niet alleen het eten op zich, maar ook het raden van wat er werd voorgeschoteld één grote opdracht bleek te zijn”, licht Sofie Bulcke toe.

Experiment
Het diner was een experiment waarbij de deelnemers niet steeds iedereen van zijn of haar tafelgenoten op voorhand kende. “Hoewel ik een nonkel heb die blind is, had ik er amper bij stil gestaan hoe het is om iemand te leren kennen wanneer het zicht wegvalt. Er vallen bepaalde filters weg, waarbij het een hele ervaring is om een gesprek te starten met iemand”, vertelt Nick Pannekoecke, kandidaat-lid bij JCI Veurne-Westkust.

Goed doel
“Via Dinner in the Dark wilden we een maatschappelijk thema in de kijker plaatsen. De opbrengst, namelijk 4300 euro, zal geschonken worden aan de organisatie Vrienden der Blinden in Koksijde”, aldus Valerie Van Maele.

JCI (Junior Chamber International) is een wereldwijd netwerk van jonge ondernemende mensen van 18 tot 40 jaar. Leden werken samen aan straffe businessprojecten, interessante vormingen, gemeenschapsprojecten en internationale congressen. Wereldwijd heeft JCI meer dan 200.000 leden verspreid over ongeveer 120 landen. In Vlaanderen is JCI actief in 32 lokale afdelingen, verspreid over de vijf provincies en Brussel.