Twee bijzondere fictie-uitzendingen met audiodescriptie

Tijdens de eindejaarsperiode staan er twee bijzondere fictie- uitzendingen
met audiodescriptie geprogrammeerd.
Tv-zender één pakt uit met de kerstafleveringen van “Eigen kweek” en “Zie mij graag”.

Eigen kweek kerstspecial

Eigen kweek kerstspecial

Nu zondag 17/12  staat de “Eigen kweek kerstspecial” geprogrameerd om twintig voor tien (21u40 ) op één. Dit wordt gelijktijdig op één+ met open audiodescriptie uitgezonden.
De rust is weergekeerd in Heuvelland en bij de familie Welvaert. Alhoewel… Frank en Julita zijn tijdens de kerstperiode hoogzwanger van Franky, en net nu heeft het noodlot toegeslagen. Hun huis is afgebrand, en Frank en Julita moeten noodgedwongen intrekken bij Jos en Ria op de boerderij. Lucien is terug op vrije voeten en is van plan om het geld te recupereren dat Nenita, zijn ex-vrouw en de zus van Julita, van hem gestolen heeft. Het komt hem dan ook goed uit als de pastoor hem mee uitnodigt op het kerstfeest bij Jos en Ria thuis.

Speciale aflevering van de fictiereeks over een sympathieke familie van aardappelteles uit het West-Vlaamse Wijtschate die zichtzelf in de nesten werkt. Voor wie dat mist of er niet genoeg van kan krijgen, ook nog een keer op 31/12-1/1, oudejaarsnacht dus, om 10 over 1 tegelijk op de twee kanalen. Duur: 55 minuten – ook beschikbaar in ooit gemist.

Zie mij graag: Team kerstmis

Zie Me GraagOp 25/12, de avond van kerstdag, kan je kijken naar het verhaal van Anna uit “Zie mij graag”.  “Zie mij graag: Team kerstmis” staat geprogrammeerd om kwart over 9 (21u15) op één en gelijktijdig op één+ met open audiodescriptie.

Deze episode speelt zich af vóór seizoen 1. Anna en Ben zijn nog getrouwd. Al tien jaar is het de traditie dat de vriendenkring kerst viert in een chalet in de Ardennen. Dit jaar ziet het er voor sfeer en gezelligheid echter iets anders uit. Ben is net betrapt op overspel met juf Esmee. Anna heeft besloten om te scheiden. Maar ze wil de kinderen nog een laatste kerst bezorgen als één gelukkig gezin. Anna en Ben zullen het slechte nieuws aan de kinderen en de vrienden pas vertellen na de kerst.

Kerstspecial van de Vlaamse humoristische fictiereeks over Anna, die na het bedrog van haar man Ben een punt zet achter hun huwelijk.

Duur 49 minuten – ook beschikbaar in ooit gemist.

Waar?

Op Eén met audiodescriptie via de taalkeuze die je zelf moet activeren. Gelijktijdig met open audiodescriptie op één+, dat is op het derde kanaal (overdag van Ketnet).

Later kan je de serie uitgesteld bekijken op VRT NU bij de categorie “Audiodescriptie”.

Meer informatie over AD kan je volgen via de facebookpagina audiodescriptie@VRT.

Bron: één.be