Doggygames bij Vrienden der Blinden

De pleeggezinnen verzamelen zich op het middenplein voor de uitleg van de games

Naar jaarlijkse traditie hebben we opnieuw een pleeggezinnenevent georganiseerd. Het moment waarop we alle pleeggezinnen in de bloemetjes zetten die jaarlijks klaarstaan om vrijwillig een pup van ons op te vangen. Daar ‘pleeggezinnenevent’ niet vlot in de mond ligt, werd de naam gewijzigd naar “Doggy Games”.

Op zaterdag 23 juni zakten heel wat pleeggezinnen, al dan niet met hond, af naar het centrum te Koksijde voor een namiddag vol spel en plezier.

Labrador Qusco poseert voor de camera met een roze rokjeDe eerste opdracht, was al bij hun aankomst, ieder pleeggezin moest langs gaan bij de fotograaf.
Tal van attributen lagen klaar, voor zowel hond als baasje/pleeggezin, voor een ludieke fotoshoot.

Op het binnenplein van het centrum en onder een stralend zonnetje, heten instructeurs Linsay & Michelle iedereen van harte welkom. De groep werd opgesplitst in een groen en een blauw team, waarna de Doggy Games konden aanvangen. De twee teams streden tegen elkaar tijdens een stoelendans, verstoppertje, 1-2-3-piano en een hindernissenparcours.

 

 

Met de match van de Rode Duivels tegen Tunesië op de achtergrond, gingen de 2 kampen er vol voor.  Er werd gestreden, er werd gelachen en er was ook ruimte om wat te keuvelen of ervaringen uit te wisselen. Om 16u waren de games over en kon zowel hond als baasje de spreekwoordelijke strijdbijl begraven en genieten van een hapje of een drankje. Om deze mooie dag af te sluiten, werd elke aanwezige beloond met een diploma en hun persoonlijke, ludieke foto van bij aankomst.

Groepsfoto van de aanwezige pleeggezinnen samen met instructeurs Linsay & Michelle

Groepsfoto van de aanwezige pleeggezinnen