Een warme oproep naar woon-zorgcentra, scholen bijzonder onderwijs en ziekenhuizen.

Wat als een blindengeleidehond in wording zijn missie toch niet zo schitterend vindt? Wat als de hond zijn taak niet als kwispelend ervaart? Dan primeert het welzijn van de hond! Beslissingen worden steeds genomen met zowel het welzijn van de hond als het welzijn van de persoon met een visuele beperking in het achterhoofd.

Wat als de opleiding wordt stopgezet?

Bij honden waarvan de opleiding wordt beëindigd, gaan we meteen op zoek naar een toekomst die 100% bij hen past. Eéntje met een pak minder stress én met een kwispelend staartje, want dat willen wij ook! Er zijn verschillende pistes mogelijk. Een mooi voorbeeld is onze zwarte labrador Perro. Hij slaagde niet door heupproblemen. Zijn opleiding was natuurlijk niet nutteloos! Hij vond zijn missie in het woonzorgcentrum Manoir Fleuri in Rekkem. Deze fantastische kerel verwarmt elke dag de harten van de bewoners én heeft een grote invloed op hun welzijn. Een win-win situatie als je het ons vraagt!

Oproep

Honden die voor de opleiding als blindengeleidehond worden afgekeurd, zijn vaak honden die veel meer in hun mars hebben. Daardoor zijn we regelmatig op zoek naar woon-zorgcentra, scholen bijzonder onderwijs of ziekenhuizen waar de hond een absolute meerwaarde kan betekenen. Hoe gaat het in zijn werk? De hond krijgt een vast baasje én gaat elke dag mee naar het werk waar hij zijn sociale missie uitvoert.

We voeren een warme oproep naar woonzorgcentra, scholen bijzonder onderwijs en ziekenhuizen. Kan je ons verder helpen? Super! Neem contact op met hondeninstructeur Linsay: instructeurs@vriendenderblinden.be