Hond in de kijker: Raf begint aan zijn laatste trainingsweken op het centrum.

Wie is Raf? “Raf is onze knappe zwarte labrador in opleiding én de broer van blindengeleidehond Ronny die recent is afgestudeerd. Hij is een lieve hond met een speels karakter die graag werkt. Hij heeft wat tijd nodig om je beter te leren kennen, maar eens hij je in zijn hart sluit, is dat onvoorwaardelijk”, vertelt instructrice Linsay.

Binnenkort nemen we met veel voldoening afscheid van Raf. Na een opleiding van acht maanden is hij geslaagd voor zijn eindtest én start hij begin maart aan de allerlaatste stap van zijn opleiding: de ultieme stageperiode. “Tijdens de stage gaat Raf, onder begeleiding van zijn instructeurs, voor het eerst aan het werk met zijn nieuwe baasje. De kennismaking is reeds gebeurd, dus we kijken er erg naar uit om hem te lanceren in het werkveld”, meent Linsay.

In de laatste trainingsweken zorgen we voor de afwerkingsfase. Verschillende commando’s en oefeningen worden nauwkeurig herhaald en getraind. Werkpuntjes worden afgewerkt. “Ik kan nu al zeggen dat ik eigenlijk heel erg trots op hem ben. De trainingsperiode was intens, maar hij heeft hard gewerkt voor een mooi resultaat. Nu nog eerst zijn stageperiode en daarna is hij afgestudeerd. We hebben bijna er een nieuwe superheld bij”, glundert Linsay.