Hond in de kijker: Rachelle verblijft bij instructrice Ine. “We zijn 4 poten op één buik!”

De maatregelen zijn duidelijk tijdens de corona crisis: blijf in uw kot! Het Vrienden der Blinden team werkt momenteel van thuis uit. Onze studenten worden in deze periode opgevangen door hun weekendopvang, vakantieopvang en onze collega’s instructeurs waarvoor we héél erg dankbaar zijn! We mochten een super leuk berichtje ontvangen van instructrice Ine die zich ontfermt over Rachelle.

“Ondanks deze bizarre tijden, stellen we het zeker goed”, laat Ine ons weten. “Ik probeer zo goed mogelijk een dagelijkse routine te creëren. Na het opstaan, start Rachelle haar dag met een speelmoment met mijn eigen hond, Charles. Die twee hebben elkaar zeker gevonden”, schrijft Ine ons. “Daarna is het tijd voor een eerste trainingsmoment met de beugel waar we blijven oefenen op aandachtspunten. Na de beugeltraining staat een vrije wandeling op de agenda waarbij Rachelle een paar commando’s en gehoorzaamheidsoefeningen voorgeschoteld krijgt zoals: blijven, zit, bank zoeken, honden negeren, … én vooral de eendjes met rust laten”, grapt Ine. “Na een stevige trainingssessie lassen we beide een verdiende pauze in, daarna gaan we opnieuw aan de slag.”

“Het is heerlijk om Rachelle in huis te hebben. We zijn 4 poten op één buik. De twee musketiers in huis, Charles en Rachelle, volgen mij de hele dag door. Naast het serieuze werk wordt er ook heel veel geknuffeld en gespeeld. Houd jullie allemaal goed”, eindigt Ine.