Hond in de kijker: “Jojo is een super lieve hond en al goed getraind!”

Jojo verblijft momenteel bij Natascha, Filip, Jana en Lies. Samen als gezin zetten ze zich elk weekend in voor Vrienden der Blinden. Ze staan altijd klaar om Jojo een mooi weekend te bezorgen. Ook tijdens de coronamaatregelen kan onze lieve vriend bij deze lieve familie terecht.

“Met Jojo vervelen we ons niet. Altijd kunnen we wel spelen of wandelen met haar. Het is zeer leuk”, vertellen Jana en Lies. “Jojo is een super lieve hond en al goed getraind. Ze is altijd blij om ons te zien wat natuurlijk heel leuk is. Wandelen doet ze enorm graag en wij nu ook allemaal”, vult mama Natacha aan.

“Voor de coronacrisis kwam Jojo elk weekend bij ons op rust zodat ze kon genieten van een welverdiende pauze. We hebben er voor gekozen om weekendopvang te worden omdat we in het weekend vrije tijd hebben die we aan Jojo kunnen spenderen. Toen de strenge maatregelen in het leven werden geroepen, stemden we in om Jojo hier tijdelijk te laten verblijven. We hebben ons allemaal wat moeten aanpassen. Tijdens de lockdown zijn we momenteel met drie in huis, maar we hebben wel thuiswerk. Iedereen heeft zijn dagindeling moeten aanpassen, zodat we een vaste structuur konden creëren zowel voor ons als voor Jojo. Vooraleer ik aan mijn telewerkdag begin, doe ik met Jojo eerst een korte wandeling in de wijk of wandelen we samen naar de bakker. Daarna nemen onze twee dochters het elk op hun beurt over”, schrijft Natacha ons.

“Dat klopt”, vertellen Jana en Lies. “In de ochtend gaan we altijd gaan wandelen met Jojo. Na ons middagmaal spelen we met haar of doen we enkele oefeningen. Daarna lassen we een rustmomentje voor ons allemaal in. Na het rustmomentje gaan we gaan wandelen in het bos. Dat doet Jojo enorm graag! In de vroege avond is het etenstijd afgewisseld met een rust- of speelmomentje. Met Jojo vliegen de dagen voorbij. Op zaterdag- en zondagvoormiddag gaat Jojo met papa Filip een grote wandeling doen.”

“Tijdens de voorbije weken hebben we een nieuwe passie van onze lieve viervoeter ontdekt. Jojo badmintont graag. Of laten we stellen dat ze vooral het pluimpje competitief wil bemachtigen met soms alle gevolgen nadien. We hebben echt wel al gelachen en plezier gehad. We stellen het allemaal goed”, eindigt Natascha het berichtje.

Natacha, Filip, Jana en Lies zorgen voor Jojo tijdens de lockdown periode.