TV-series met audiodescriptie

Gevoel voor tumor intro

Nieuwe tragikomische fictiereeks ‘Gevoel voor tumor’

Gevoel voor tumor (c) VRT

Gevoel voor tumor (c) VRT

Je zondagavond ziet er weer heel anders uit met de nieuwe tragikomische fictiereeks ‘Gevoel voor tumor’. Daarin wordt het leven van Tristan Devriendt, een 25-jarige student geneeskunde, helemaal overhoop gehaald: hij krijgt plots kanker en wordt zo zelf patiënt. Ambitieuze dromen worden abrupt onderbroken en maken plaats voor een strijd op leven en dood. Tristan, zijn familie en vrienden komen in een verwarrende mix van emoties terecht met humor en liefde als onverwacht neveneffect.

Het scenario van ‘Gevoel voor tumor’ werd gebaseerd op getuigenissen van echte (ex)-kankerpatiënten, om de reeks zo herkenbaar mogelijk te maken. Naast Maarten Nulens als Tristan spelen ook Els Dottermans, Dirk Van Dijck, Marthe Schneider, Barbara Sarafian, Liesa Naert en Vic De Wachter mee in deze reeks. Een reeks die je zowel doet lachen als huilen.

Waar en wanneer?

Op Eén vanaf 21u30 met audiodescriptie via de taalkeuze die je zelf moet activeren. Gelijktijdig met open audiodescriptie op één+, op hun derde kanaal (overdag van Ketnet), dus ook om half tien.

Later kan je de serie uitgesteld bekijken op VRT NU bij de categorie “Audiodescriptie”.

Meer info over deze nieuwe reeks in audiodescriptie, KLIK HIER


Feelgoodreeks ‘Zie me Graag’

Heb je vorig jaar de feelgoodreeks of enkele afleveringen van ‘Zie mij graag’ gemist?
Dan krijg je nu opnieuw de kans vanaf donderdag 22 maart.

Foto serie 'Zie me graag'

De serie die je deed lachen en snotteren met herkenbare verhalen over Anna (Alejandra Theus) die na het bedrog van haar man Ben (Stan Van Samang) een punt zet achter hun huwelijk en probeert haar leven terug op de rails te zetten. Maar hoe moet ze nu verder met haar leven en haar kinderen waardoor ze voor eeuwig verbonden zal blijven met haar ex? Haar twee vriendinnen zijn haar steun en toeverlaat in moeilijke, maar ook in vrolijker tijden.

Wanneer?

Vanaf donderdag 22 maart op één om tien over tien met audiodescriptie via de taalkeuze, maar al eerder op de avond met open audiodescriptie voor iedereen op één+, het ketnetkanaal, net na het journaal met Vlaamse gebarentaal, dus om 21u00.

Na de uitzending is de aflevering ook gratis te zien via VRT.NU in de categorie audiodescriptie, of op NetGemist.

Meer info over deze reeks, KLIK HIER.


 

Meer informatie over audiodescriptie op één kan je volgen via de facebookpagina: Audiodescriptie@VRT.

bron: AD VRT