Medewerker in de spotlight: Elselien vervoegt het team.

Hoe ben je bij Vrienden der Blinden terecht gekomen?
Vrienden der Blinden kwam op mijn pad! Ik zag een openstaande vacature voor hondeninstructeur, waarbij ik meteen mijn kans heb genomen om te solliciteren. Niet veel later ging ik op sollicitatiegesprek én vervoegde ik het team.

Wat heb je met honden?
Eigenlijk héél veel! Ik ben opgegroeid met en tussen de dieren, waarbij ik een enorme grote dierenvriend ben. Honden zijn altijd speciaal voor mij geweest. Op mijn 13e adopteerde ik voor het eerst een hond uit het asiel. Een hond met veel gedragsproblemen die mij tot het doel bracht hem op te leiden. Dit lukte mij ook, waardoor dit de start betekende van mijn instructeur carrière. Tien jaar geleden startte ik als instructeur bij een hondenschool. Daarnaast doe ik ook nog aan doggy dance!

Jouw taak is honden opleiden. Wat vind je zo leuk aan je job?
Ik vind mijn job enorm interessant doordat ik met honden kan werken én dus ook steeds van dichtbij hun vooruitgang kan zien in wat ze leren. Ik vind het enorm bewonderenswaardig wat blindengeleidehonden op het einde van de rit allemaal kunnen. Ook het doel waarvoor we ons elke dag inzetten is gewoonweg fenomenaal.

Je bent net gestart, maar heb je al momenten die je zal bijblijven?
Absoluut! In mijn eerste week kreeg ik meteen al een uitdaging voorgeschoteld. Ik kreeg de opdracht om met een blindengeleidehond geblinddoekt te lopen. Een serieuze confrontatie! Het werd mij meteen duidelijk dat een blindengeleidehond gewoonweg onmisbaar is.