Een nieuw begin voor Jules en Imagine.

Superheld Imagine
Hallo, ik ben Imagine. Mooie naam, niet? Ik ben een goudkleurige labrador geboren in 2018. Na een leerrijk traject van twee jaar, mag ik mezelf een blindengeleidehond noemen. In december 2020 ben ik met glans afgestudeerd. Ik heb in mijn eerste levensjaar enorm veel geleerd van mijn lieve pleeggezin. Op school werd ik opgeleid door instructeur Isabelle (uit Bergen).

“Imagine is een enorme harde werker. Elke trainingsdag stond ik versteld van haar. Ze heeft ongeveer veertig gehoorzaamheids- en begeleidingsopdrachten onder de knie. Haar stage heeft ze fantastisch uitgevoerd. Imagine kan zich heel gemakkelijk aan allerlei situaties aanpassen. Ze is niet onrustig als ze wordt geconfronteerd met veranderingen, geluiden of onbekende mensen. Ze is een geweldige en super sociale geleidehond. Ze is volledig klaar voor de volgende stap. De voldoening is onbeschrijfelijk“, vertelt instructeur Isabelle.

Een nieuw begin
Jules (17) is een tiener zoals iedereen. Zijn droom? Hij wil dolgraag Geschiedenis studeren aan de universiteit. Jules werd blind geboren, daardoor weet hij dat mobiliteit een van de sleutels is om onafhankelijk te zijn en om zijn dromen te verwezenlijken. Met deze gedachte stapte Jules naar Vrienden der Blinden en zette hij zich op de wachtlijst voor een blindengeleidehond. In januari was het eindelijk zo ver. Blindengeleidehond Imagine studeerde met glans af. “Imagine werd aan mij voorgesteld samen met drie andere honden. Imagine werd gekozen omdat haar loopsnelheid net dezelfde is als die van mij. Daarnaast past ze zich aan iedere situatie snel aan, wat erg belangrijk is voor mijn levensplan“, vertelt Jules. “De ontmoeting met Imagine was een onvoorwaardelijk fantastisch gevoel“, meent Jules. Imagine werd ook meteen een nieuwe leerling op zijn school. De eerste dagen zijn heel goed verlopen. “Of ze een goede leerling is? Wel tijdens de lessen door slaapt ze rustig bij mij in de buurt“, lacht Jules. “Wij worden een top team“.

Jules en blindengeleidehond Imagine kijken lief naar elkaar.