Een nieuwe missie voor Staf.

Wat als een blindengeleidehond in wording zijn missie toch niet zo schitterend vindt én dus zijn taak niet als kwispelend ervaart? Dan primeert het welzijn van de hond absoluut én gaan we op zoek naar een andere oplossing. Onlangs ervaarden we het bij student Staf die werd geadopteerd door een super warm gezin. Mama Marieke vertelt.

Via onze vzw Het Hoefspoor leerden we het pleeggezin van Staf kennen. Met onze vzw verlenen wij individuele begeleiding voor kinderen en volwassenen waar onze ezels als centraal punt staan. Kinderen zijn verzot op onze ezels, alsook de zoon van het pleeggezin van Staf. Op deze manier mochten we ook Staf af en toe verwelkomen en werden we met ons hele gezin een trouwe fanclub van hem.

Tijdens de opleiding bleek dat het geleidewerk niet helemaal was weggelegd voor Staf. Hij is een super sociale hond, net iets té sociaal, waardoor hij zich heel moeilijk kon bedwingen om tijdens het geleidewerk geen contact te maken met andere honden en mensen. Toen we hoorden dat Staf daardoor een andere missie zocht, twijfelden we geen enkele seconde om Staf te adopteren. Een jaartje geleden hadden we ons ook al vooraf ingeschreven op de adoptielijst bij Vrienden der Blinden.

Staf krijgt in de toekomst ook een belangrijke taak in de vzw. Naast het project dat we met de ezels hebben, willen we heel graag een nevenproject uitwerken met Staf. Wanneer er tijdens de sessies niet met de ezels wordt gewerkt, dan staat Staf paraat en gaat hij automatisch bij de kinderen gaan zitten. Niet bij mij, lacht Marieke. Hij heeft dus absoluut zijn nieuwe missie gevonden! Ondanks zijn groot enthousiasme, heeft hij veel respect voor kinderen. Dat zien we ook bij onze eigen kinderen waar hij verzot op is.

We zijn dan ook heel blij dat we een match zijn met Staf. Mijn partner en ik zijn allebei opgegroeid met een hond, waardoor we ook op zoek gingen naar een trouwe viervoeter voor ons gezin. Een trouwe vriend die daarbij ook een belangrijk spilfiguur zou zijn voor onze hulpverlening. En toen kwam Staf, een godsgeschenk. Zijn superhelden daden worden op een andere manier ingezet wat we fantastisch vinden, glundert Marieke.

Een warme oproep
Honden die niet voor de opleiding slagen, blijven fantastische honden die een andere missie voor ogen hebben. We zijn steeds op zoek naar verschillende profielen gaande van gezinnen, woonzorgcentra, scholen, bijzonder onderwijs of ziekenhuizen waar de hond een absolute meerwaarde kan betekenen. Wil je héél graag intekenen op de adoptielijst van Vrienden der Blinden? Waarschijnlijk heb je hierover wel enkele vragen. Geef ons een seintje via instructeurs@vriendenderblinden.be of telefonisch via 058/ 53 33 00. We helpen je graag verder!

Copyright foto: vzw Het Hoefspoor