Johan & Reggea: “een super team voor het leven.”

Johan is 61 jaar, papa van 3 kinderen én opa van 6 kleinkinderen. Voor hij op pensioen ging, wijdde Johan zijn professionele leven aan het onderwijs. Johan houdt van motorrijden, maar vandaag zit hij niet langer meer aan het stuur. Zeven jaar geleden sloeg het noodlot toe. Johan werd blind door een ongeval.

“Het team van Vrienden der Blinden bood mij persoonlijke ondersteuning aan om mijn leven opnieuw zo comfortabel mogelijk te maken. Ik werd door het team gesteund in moeilijke tijden. Ze leerden mij de dagelijkste routines, die vroeger voor mij zo evident waren, opnieuw aan zoals aankleden, ontbijten, … Pas na drie jaar besloot ik om een blindengeleidehond aan te vragen”, vertelt Johan ons.

Superheld Reggae
“Reggae is pas 2 jaar en bewijst ons nu al zijn knowhow als blindengeleidehond. Hij is attent, welwillend en beschermend. Hij verrast me elke dag met de vaardigheden die hij tijdens zijn opleiding heeft geleerd. Reggae is enorm alert op mijn bewegingen in huis en op straat. Mijn veiligheid is zijn prioriteit! Zijn beschermende kant stelt me ​​enorm gerust wanneer ik op stap ga. Zelfs wanneer ik andere wandelaars ontmoet. We zijn een fantastisch team! Reggae integreerde zich heel snel in ons gezin. Mijn kinderen en kleinkinderen zijn verzot op hem. Ik ben de vereniging enorm dankbaar voor Reggae. Mijn superheld én vriend voor het leven. Onbetaalbaar”, meent Johan.